luni, 31 martie 2014

Tort raw cu ananas

De cand am descoperit dulciurile raw, parca nu m-as mai intoarce la cele clasice, pentru ca sunt pur si simplu atat de gustoase, sanatoase si, foarte important, extrem! de usor de facut. Si am uitat sa precizez ca sunt si tare satioase. O astfel de felie poate lejer sa reprezinte o gustare. 
Astazi va propun un tort cu ananas. Daca sunteti fani ai acestui fruct, va recomand cu cea mai mare caldura sa il incercati. Chiar si numai crema poate reprezenta un desert delicios.

Ingrediente (8 portii):
blat
100g migdale (inmuiate peste noapte in apa)
10g cocos
50g curmale fara samburi
2 linguri unt de cacao (topit)
apa
crema
100g caju (lasat 3 ore in apa la inmuiat)
200g ananas
glazura
2 lingurite de cacao
1 lingura miere
apa
fulgi de cocos pentru ornat (optional)

Preparare:
Pentru inceput se pregatesc toate ingredientele, adica se stoarce apa de pe migdale, se topeste untul si se taie curmalele in bucati mai mici. Apoi partea ce mai grea se pun toate intr-un robot cu lama S si se proceseaza pana se omogenizeaza bine si rezulta un aluat. Este posibil sa fie nevoie si de putina apa pentru a se putea procesa totul bine, insa nu trebuie exagerat cu ea pentru ca altfel torul nu va mai sta drept (intr-un astfel de caz se poate servi intr-un pahar) .


Odata ce blatul e obtinut, se aseza intr-o forma cu inel detasabil. Este important sa aiba inel detasabil pentru a putea scoate tortul cat mai usor si nevatamat de acolo. Cantitatea prezentata aici umple numai bine o forma cu diametrul de 18 cm. Dar sa revenim. Se pune blatul, se niveleaza, si se pune in frigider pana pregatim crema.


Crema este si mai greu de facut. Se pune ananasul in robot pentru cateva secunde, pana se obtine un sos se ananas, iar apoi se adauga treptat caju-ul si se continua procesarea pana se obtine o pasta cremoasa si gustoasa. Daca are o consistenta prea lichida, mai adaugati niste caju, iar daca este prea groasa, putin ananas. In ea se poate aduga si putin indulcitor, dar sincer va spun ca nu este cazul, mai ales daca ananasul este bine copt. 


Se toarna crema peste blat si se decoreaza, ca doar e tort. Va propun o glazura din miere si cacao, in care se poate adauga foarte putina apa pentru a o putea intinde.


Dupa cateva ore de stat la frigider, tortul e numai bun de mancat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu