vineri, 21 martie 2014

Nutella

Nu cred ca sunt multe persoanele carora sa nu le placa Nutella. Ce ar putea sa nu iti placa la o crema de cacao si alune de padure? Pai ... ingredientele. Cred ca stiti ca pe ambalaj ingredientele sunt enumerate in ordinea descrescatoare a ponderii lor. Haideti sa vedem ce scrie pe borcanul de Nutella.
Ingrediente: zahăr, ulei vegetal, alune de pădure (13%), cacao degresată pudră (7,4%), lapte praf degresat (6,6%), zer praf, emulgator: lecitină (soia), vanilină
Asta inseamna ca in aceasta crema domina zaharul, urmat de ulei vegetal, si doar al treilea ingredient si doar in proportie de 13% sunt alunele de padure. Asa ca va propun sa ne facem propria Nutella intr-o varianta mai sanatoasa.

Ingrediente:
250g alune de padure prajite si curatate de coaja
3 lingurite de pudra de cacao (in functie de preferinte)
1 lingura de miere (in funtie de preferinte)
apa (~2/3 pahar)


Preparare:
Principiul e simplu: toate sunt puse intr-un maruntitor sau un robot cu lama S si se proceseaza pana se obtine o pasta de consistenta dorita. 
Acum in functie de cat de puternic este aparatul pe care il folositi, sunt mai multe variante. Daca aceasta va permite, se poate face initial unt de alune, si doar apoi se adauga restul ingredientelor. O alta varianta este sa puneti si apa alaturi de alune pentru a face compozitia mai fluida (si sa nu va treziti ca iese fum din aparat). 
La urma urmei, oricat de bine e omogenizata, va fi la fel de gustoasa, iar unora chiar le pot placea niste bucatele de alune prin crema :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu