vineri, 28 martie 2014

Pizza bites

Aceasta reteta este perfecta pentru atunci cand aveti pofta de pizza, insa nu vreti sa va apucati de framantat, sau pur si simplu vreti o varianta mai sanatoasa. Se prepara destul de simplu si repede, iar aceste mici bilute nu sunt nimic altceva decat niste mici imbucaturi care ne duc cu gandul si papilele gustative la pizza.

Ingrediente (pentru 2 portii):
80g quinoa
80g mazare
50g sos de rosii
1 lingura de busuioc uscat
1/2 ceapa mica sau 1/4 din una mare
1-2 catei de usturoi
sare
cascaval (puteti adauga si ciuperci, sunca sau ce altceva vreti sa fie in mini pizza voastra)


Preparare:
Quinoa se pune la fiert (proportia este de 1:2, adica o cana de quinoa se fierbe in doua cani de apa, pana cand aceasta se evapora de tot).
Mazarea se fierbe si ea daca este cruda, iar apoi se pune intr-un maruntitor alaturi de sosul de rosii, ceapa si usturoi. Va rezulta o pasta destul de moale.


Cu aceasta pasta se amesteca quinoa fiarta, busuiocul si sare dupa gust. Va rezulta un fel de aluat. Se lasa putin sa se racoreasca, iar intre timp taiem cateva cuburi de cascaval (aproximativ 10).
La final se creaza mingiute, iar in interiorul lor se pune cate o bucata de cascaval. Eu am obtinut 10 astfel de mingiute. Se pun intr-o tava stropita cu ulei si se dau la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora (este posibil ca unele sa pocneasca).


Vi le recomand alaturi de o salata sau niste germeni. Iar daca nu vreti sa folositi clasicul ketchup, va propun un dressing din sucul a 2 lamai, 2 linguri de mustar si 1-2 linguri de nectar de agave (sau un alt indulcitor, dar in nici un caz miere pentu ca ii schimba prea mult gustul). Este o combinatie putin mai ciudata la prima vedere, dar merita incercata!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu