marți, 2 septembrie 2014

Magiun de dovlecel (zucchini)

Pe principiul ca un dovlecel nu creste niciodata singur si trebuie sa le gasesti tuturor o intrebuintare, va prezit o noua reteta cu zucchini: magiun. Nu stiu sigur daca am ales cel mai potrivit nume pentru acest preparat, pentru ca printre optiuni au fost si "unt de dovlecel" si "dovlecel tartinabil". Oricum am numi produsul obtinut, cred ca este clar ca va fi usor de intins pe paine si va avea o textura untoasa, datorita uleiului de masline. Cat despre gust? Delicios! Mie imi aminteste de gratarul de dovlecel uns cu sos de usturoi.

Ingrediente:
un dovlecel/zucchini mare (aproximativ 1 kg)
60 ml (1/4 cup) de ulei de masline
2 catei mari de usturoi
sare si piper dupa gust


Preparare:
Prima si prima data spalam bine zucchini-ul. Cei care nu concep sa manance coaja pot sa o curete, dar nu recomand acest lucru decat daca este amara, pentru ca acolo se afla cele mai multe minerale si vitamine si e pacat sa le aruncam. 
1. In continuare il vom marunti dandu-l pe razatoarea mare, dupa care il saram si il lasam cateva minute ca sa dea zeama. 
2. Pentru a micsora timpul de coacere va recomand sa il stoarceti bine inainte de a-l folosi.
3. Separat, intr-o oala se pune uleiul de masline la incins. Cand este fierbinte se adauga dovlecelul si usturoiul taiat cat mai mic sau chiar pisat. 
4. Se lasa la foc mediu si se amesteca din cand in cand pana cand zucchini-ul s-a inmuiat si are consistenta unui magiun.


Se poate pastra pana la o luna in frigider.



Informatii nutritionale pentru o portie (rezulta 20 de portii de 50g):

Puncte forte:
- nu contine colesterol
- foarte bogat in fier
- foarte bogat in magneziu
- foarte bogat in vitamina B6
- foarte bogat in vitamina C
- bogat in mangan
- bogat in potasiu

Puncte slabe:
- foarte bogat in sodiu (zucchini-ul contine o cantitate mare de sodiu)


generat folosind http://caloriecount.about.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu