joi, 21 august 2014

Briose cu ovaz

Dupa reteta de vafe de ovaz voi continua sa va ofer idei pentru un mic dejun rapid, gustos si sanatos. Astazi va voi prezenta niste briose, tot din ovaz, care reprezinta o varianta mai estetica si usor portabila a terciului de ovaz, ideale pentru diminetile aglomerate sau pentru atunci cand plecam in vacanta dar nu vrem sa renuntam la micul dejun obisnuit. Contine cam tot ceea ce ne-am dori sa gasim in micul dejun: cereale, seminte, alune si aromele preferate. V-am facut pofta? Atunci haideti sa ne apucam de treaba!

Ingrediente:
2 1/2 cups (250g) fulgi de ovaz
1/2 lingurita sare
2 1/2 linguri zahar
optional: bucatele de ciocolata, scortisoara, fulgi de cocos, alune, seminte, stafide sau alte fructe uscate
1 cup (160 g) sos de mere
1 1/4 cups (300 ml) apa (poate fi inlocuita cu lapte)
2 linguri ulei
optional: 1 lingurita extract de vanilie


Preparare:
Primele de patru ingrediente, adica cele solide, se amesteca bine intr-un vas, dupa care se integreaza treptat sosul de mere, uleiul, vanilia si apa. Nu este sigur ca va fi nevoie de toata cantitatea de apa sau ca aceasta va fi suficienta, deoarece conteaza destul de mult tipul fulgilor de ovaz folositi. Eu am folosit unii subtiri, care aborb destul de repede apa. La final, aluatul ar trebui sa fie usor maleabil, dar nu prea moale astfel incat sa nu curga de pe lingura.


Se toarna compozitia in forme de briose si se da la cuptor la foc mic pentru 20-25 de minute. Se stinge focul si se mai lasa sa stea inca aproximativ 5 minute. Pentru a putea fi scoase usor, recomand sa asteptati pana se racesc.


Aceste briose din ovaz stau bine la temperatura camerei pentru 2-3 zile.



Informatii nutritionale pentru o briosa (rezulta 12 din aceste cantitati)

Puncte forte:
- putine grasimi saturate
- fara colesterol
- multa fibra
- cantitate mare de vitamina B6
- cantitate mare de vitamina C

Puncte slabe:
- mult zahar (dar este din merele din sosul de mere)



generat folosind http://caloriecount.about.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu