joi, 18 septembrie 2014

"Carne tocata" vegana

Probabil ca v-ati intrebat de multe ori cum ati putea adapta anumite retete in care se foloseste carne tocata daca nu aveti sau din diferite motive nu vreti sa folositi asa ceva. Probabil prima idee a fost sa o inlocuiti cu soia. Si nu e de mirare tinand cont ca se gaseste aproape peste tot si este usor de folosit. Dar eu nu o sa prezint astazi cum sa folositi acest aliment atat de controversat, ci va ofer o alta alternativa: conopida.
Stiu ca nu este inlocuitorul cel mai cunoscut si nici nu este prea evident, dar in combinatie cu anumite condimente si cu putina rabdare, va rezulta o umplutura numai buna pentru o lasagna, o musaca sau pentru ardei umpluti. Eu zic ca merita incercata! Si inca ceva: amestecata cu sos de rosii rezulta un sos delicios.

Ingrediente:
o conopida mica (maxim 1 kg)
2 cups (250g) alune de padure crude
2 linguri (30 ml) ulei de masline
2 linguri de condimente pentru gratar (sare, ceapa, usturoi, boia afumata, coriandru, busuoc, oregano, etc)
2 linguri (30 ml) sos de soia (optional)


Preparare:
1. Pentru inceput se curata conopida, se desfac buchetelele si se spala. La final vor rezulta in jur de 500-600g, in functie de marimea initiala a conopidei. Aceste bucati se toaca sau se maruntesc in robotul de bucatarie cat de mult doriti.
2. Apoi este randul alunelor sa fie maruntite si adaugate peste conopida.
3. Urmatorul pas este omogenizarea acestor doua ingrediente.
4. Iar acum nu mai trebuie decat sa adaugam uleiul de masline, condimentele, sosul de soia si sa omogenizam totul pentru a obtine amestecul pentru "carnea noastra tocata".


Acest amestec il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt la 180°C pentru 45 - 1 ora si 15 minute, in functie de cat de gros este stratul de compozitie din tava. Dupa 20 de minute, apoi la fiecare 10 minute, se amesteca totul pentru a permite o coacere uniforma.


"Carnea" este gata cand nu mai exista bucati albe de conopida. Ciudata propozitie mai este!


Iar pentru o varianta si mai economica, o parte sau chiar la toata cantitatea de alune se poate inlocui cu echivalentul de conopida.

Si iata informatiile nutritionale pentru 100 de grame din acest inlocuitor de carne:

Puncte forte:
- nu contine colesterol
- mult mangan
- foarte multa vitamina C










generat folosind http://caloriecount.about.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu