sâmbătă, 9 august 2014

Negrese cu zucchini

Atunci cand cineva intra in casa si mergand dupa miros da de prajitura proaspat scoasa din cuptor si isi taie o bucata desi incerci sa ii explici ca trebuie sa astepte pana se raceste, iar la final raspunsul este: "Mirosea prea bine!", inseamna ca ori a gasit o minciuna extrem politicoasa, ori chiar mirosea extrem de bine. Si tind sa cred ca era cea de-a doua varianta pentru ca si eu am rezistat cu greu sa treaca minutele pana voi putea taia si degusta "minunea de ciocolata". Nu ii pot spune altfel pentru ca este intruchiparea ciocolatei in forma de prajitura. 
Si sa nu uit de ingredientul surpriza: zucchini. Probabil nu v-ati astepta sa gasiti asa ceva intr-un desert, dar credeti-ma pe cuvand ca nu o sa stie nimeni ce este acolo, doar o va face mai moale si mai cremoasa (si mai sanatoasa).

Ingrediente:
1 zucchini mic (in jur de 150g)
1/2 cup (80g) sos de mere
1 cup (250ml) apa
50g unt de cacao
1 lingurita esenta de vanilie
1 cana de fulgi de ovaz plus fulgi de cocos pana la 135g (aproximativ 15g)
3 linguri seminte de in
1/2 cup (50g) pudra de cacao
3/4 cup (150g) zahar brut
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu


Preparare:
Zucchini-ul se spala si se curata, dupa care se rade pe razatoarea cea mai mica. Urmatorul pas consta in a marunti fulgii de ovaz, cei de cocos si semintele de in. Iar acum este momentul sa facem prajitura!
Primele 5 ingrediente, adica cele lichide (zucchini, sosul de mere, apa, unt de cacao topit si esenta de vanilie), se amesteca si se lasa 5 minute. In acest moment e posibil sa va intrebati de doua ori daca merita sa continuati. Dar va mirosi bine de la unul de cacao si vanilie, astfel incat veti continua. Intre timp se porneste cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se adauga faina de ovaz, cocos si in, si va rezulta un altuat ... verde. Si ca sa nu mai arate atat de ciudat se adauga multa multa cacao, astfel incat va incepe sa arate apetisant. Se adauga zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu si rezulta un aluat de prajitura adevarata.


Se pune in tava si se pune in cuptor la foc mic. Dupa cateva minute va incepe sa miroasa imbietor a ciocolata din cuptor, iar dupa 15-20 minute negresele sunt gata :)


Lasati prajitura sa stea un sfert de ora apoi o puteti taia. Vor rezulta aproximativ 24 de negrese. Si daca vi se pare ca mai este nevoie de o doza de ciocolata, puteti sa ii faceti si o glazura. Eu personal nu am simtit nevoia.



Informatii nutritionale pentru o negresa (rezulta 24)

Puncte forte:
- are cam de trei ori mai putine calorii decat o negresa obisnuita
- nu contine colesterol
- bogata in fibre
- continut ridicat de vitamina B6
Puncte slabe:
- mult zahar (de asteptat, tinand cont ca este totusi un desert, dar este totusi jumatate din cantitatea de zahar dintr-o negresa obisnuita; puteti micsora cantitatea de zahar)


generat folosind caloriecount.about.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu