duminică, 4 mai 2014

Pate de linte si leurda

Pateul este grozav atunci cand nu ai chef sa faci un fel sofisticat de mancare. Il iei, il ungi pe paine si masa e gata! Suna minunat, dar daca ati avut vreodata rabdare sa cititi etichetele tuturor pate-urilor din magazin, ati avut probabil surpriza neplacuta sa vedeti cate "minunatii" sunt adaugate pe acolo, indiferent ca e vorba de cel vegetal sau nu.
Din acest motiv am decis sa imi fac singura pateul. Acesta, cu linte si leurda, este primul, o varianta primavaratica, dar vor mai urma si altele. 

Ingrediente:
200 g linte
1/2 ardei rosu
o legatura de leurda
2 linguri de fulgi de drojdie inactiva
o lingura ulei de usturoi (sau de alt tip)
sare

Preparare:
Prima data punem lintea la fiert (cam 45 de minute). Dupa ce e lasata putin la scurs se pune in robotul de bucatarie sau in ce altceva aveti la indemana (de exemplu masina de tocat carne) si se marunteste cat mai bine. Incercati sa nu adaugati apa sau alt lichid pentru a facilita omogenizarea deoarece pateul va fi prea moale.


Intre timp spalam leurda si ardeiul, le taiem, si le calim cateva minute intr-un strop de ulei. La final le maruntim si pe ele si le adaugam peste linte.


Putina drojdie inactiva (are un gust asemanator branzei), un strop de ulei si sare dupa gust, si pateul este gata!


Bineinteles, il servim in ton cu anotimpul, si anume cu ceapa verde si ridichi. Pofta buna sa aveti!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu