marți, 13 mai 2014

Iaurt grecesc

Cred ca toata lumea a auzit in ultima vreme de iaurtul grecesc. Este extrem de laudat pentru cantitatea dubla de proteine pe care o contine, fata de iaurtul normal, avand totodata si mai putini carbohidrati. Asta il face preferatul persoanelor care prefera o dieta proteica. Un alt motiv pentru care este tipul de iaurt favorit al unor persoane este faptul ca este mai cremos, mai dens si mai putin acru.
Si daca ati sti ce usor se face ....

Este nevoie de:
iaurt normal (cat vreti sau aveti)
o sita deasa sau una mai rara acoperita cu tifon
un castron pe care se potriveste sita
o lingura?

Cum se face:
Mai simplu de atat nu se poate:
- punem sita deasupra castronului 
- iaurtul in sita
- si le punem in frigider pentru 30-60 minute
- ce a ramas in castron e zerul pe care il aruncam
- ce a ramas in sita este iaurtul grecesc pe care il savuram



Simplu, nu? Eu zic sa incercati si voi. E simplu de facut si s-ar putea sa va placa mai mult decat iaurtul normal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu