vineri, 28 noiembrie 2014

Briose Reese's


Pentru toti iubitorii de Reese's am o veste buna: au aparut surorile ciocolatei sub forma de briose! Acest desert pufos, bogat in ciocolata si umplut cu delicioasa si inconfundabila crema din unt de arahide nu are cum sa nu va capteze atentia si sa nu va bucure papilele gustative! Ce mai? Nu aveti nici o scuza sa nu le incercati. 
Sunt numai bune de infulecat atunci cand avem nevoie de un impuls de energie dupa un exercitiu fizic intens, de exemplu. Sau de ce sa nu ne incepem ziua cu ele? Sunt de asemenea perfecte de luat la noi in zilele pline, pentru ca nu ocupa mult loc dar sunt extrem de consistene, o singura briosa fiind suficienta pentru a potoli foamea pentru o vreme.


Ingrediente:
1 cup (125g) faina (eu am folosit faina alba)
1-2 linguri amidon (se poate omite)
1 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
3/4 cup (55g) zahar brut (se poate si mai putin)
1/4 cup (55g) pudra de cacao
1/2 cup (115g) iaurt (de preferat grecesc)
1/2 cup lapte
1/4 cup (40g) sos de mere
3 linguri ulei
1/4 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
umplutura:
1/4 cup (65g sau 4 linguri) unt de arahide (100% arahide)
1/4 cup zahar (e de preferat cel pudra)
o priza de sare


Preparare:
Untul de arahide se incalzeste putin daca este prea solid. I se adauga zaharul si sarea si se omogenizeaza totul pana se obtine o pasta cremoasa.
Primele 6 ingrediente din lista sunt cele solide, pe care le amestecam bine bine intr-un vas. Peste ele adaugam pe rand iaurtul, sosul de mere, uleiul, esenta de vanilie, si sa nu uitam si de sare. Aceste lichide nu sunt suficiente, motiv pentru care adaugam treptat laptele, amestecand usor si constant, pana obtinem o consistenta de ... aluat de briose smantana.


Din acest aluat umplem pe jumatate formele de briose (care ar trebui sa fie pregatite). Apoi umplem fiecare briosa cu o lingurita din umplutura de arahide, urmand ca la final sa le acoperim cu un strat calduros de aluat ciocolatiu. 


Punem tavile in cuptor pentru 15-20 de minute la o temperatura medie (~170 grade Celsius). Iar rezultatul il reprezinta un miros imbietor de ciocolata in toata bucataria si niste briose demne de a fi numite surori cu renumita ciocolata Reeses. 


Din cantitatile prezentate vor rezulta 12 briose. Iata si informatiile nutritionale pentru o astfel de briosa:
Puncte forte:
- cantitate mica de colesterol

Puncte slabe:
- mult zahar (justificabil, tinand cont ca sunt totusi prajituri)









generat folosind http://caloriecount.about.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu