joi, 23 octombrie 2014

Castane coapte

Toamna miroase a castane prajite. Mi se pare relaxant sa treci in diminetile friguroase de toamna pe langa o taraba unde un om indemanatic invarte de zor castane si ademeneste cu ele pe toata lumea. 
Mie imi plac castanele in toate variantele posibile de la cele coapte, la cele fierte, dar sa nu uitam nici de pireul de castane care e absolut delicios in prajituri si torturi. Si daca vreti sa va incalziti sufletul si sa va rasfatati simturile, va prezin cum puteti sa faceti acasa castane coapte in cuptor.

Ingrediente:
castane
apa

Preparare:
Dupa ce spalam bine castanele le lasam aproximativ un sfert de ora la inmuiat in apa, dupa care punem pe un prosop curat si le stergem sau le lasam la uscat (graba asta uneori e mare!). Apoi, cu un cutit ascutit se cresteaza pe lateral si pe pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce toate castanele au fost crestate se da tava la cuptor, avand grija sa puneti si un vas de sticla cu apa in cuptor pentru a evita uscarea lor. Facem acest lucru ca sa nu fim nevoiti sa scoatem periodic tava din cuptor pentru a stropi castanele cu apa. Dupa aproximativ 45 de minute va mirosi imbietor in toata casa si castanele vor fi coapte. La final se pun intr-un vas si se acopera cu prosopul folosit anterior la uscare umezit putin. Dupa ce au stat in aceasta sauna minim 5 minute sunt gata de devorat. V-am facut pofta? Eu sper ca da si le veti incerca la prima ocazie.


Informatii nutritionale pentru 100g de castane: 

Puncte forte:
- nu contin grasimi saturate
- nu contin colesterol
- no contin zahar
- foarte sarace in sodiu
- multa fibra
- mult mangan
- foarte multa vitamina C







generat folosind http://caloriecount.about.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu