sâmbătă, 26 iulie 2014

Vafe de ovaz


Pentru cei carora le place sa isi inceapa ziua cu ovaz, dar s-au saturat de celebrul terci, sau pentru cei care vor o reteta mai sanatoasa de vafe am o solutie gustoasa: vafe de ovaz. 
Sunt surprinzator de usor de facut si nu necesita multe ingredinte sau ustensile. 
Sunt ideale pentru micul dejun sau ca si gustare intre mese. Iar pentru cei care nu au timp dimineata sa le faca am o veste buna: pot fi preparate cu o seara inainte, iar dimineata vor fi la fel de bune. 

Ingrediente:
3 cups (300g) ovaz
2 1/2 cups (750ml) apa
1/3 cup (50g) migdale
1 1/2 lingura miere
1/8 lingurita sare
1 lingurita esenta migdale/vanilie (optional)


Preparare:
Ovazul, migdalele, mierea, sarea si esenta de migdale se pun in blender si se acopera cu apa sau lapte. Cantitatea propusa de apa este orientativa si poate sa difere in functie de ovazul folosit. Se proceseaza totul pana cand migdalele sunt suficient de maruntite. Nu e nici o problema daca aluatul este prea moale, pentru ca dupa cele 10 minute in care il lasam sa stea, acesta se va ingrosa. In cazul in care devine prea tare se mai adauga apa sau lapte.


Acum este momentul sa punem aparatul de facut vafe in priza pentru a se incinge in cele 10 minute cat lasam aluatul sa stea.
Inainte de a pune aluatul de vafe, placutele se srpay-aza cu putin ulei. Un sfat pentru cine nu a mai facut vafe: mai bine puneti mai putin aluat decat prea mult (va rezulta mizerie si risipa). Dupa cateva utilizari veti descoperi cantitatea optima.


Dupa aproximativ 8-10 minute vafele vor fi gata. Va recomand sa nu deschideti capacul in primele 6 minute pentru a nu strica vafa. Asta e tot! Cel mai mult dureaza asteptarea :)


Se pot servi cu putin sos de ciocolata sau miere. Pofta buna!


Informatii nutritionale pentru o portie (vor rezulta 4 portii a cate 1 vafa dubla)
Puncte forte:
- nu contine colesterol
- putine grasimi saturate
- mult mangan










generat folosind http://caloriecount.about.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu