miercuri, 30 iulie 2014

Inghetata de cocos

"Caldura mare, mon cher!". Cam asa stau lucrurile in aceasta perioada, motiv pentru care va invit la o inghetata. Si nu orice inghetata, ci una de cocos. Una cu mult mult cocos. De fapt, este aproape in totalitate alcatuita din cocos.
Iar acesta este un lucru bun, deoarece fata de inghetata din comert care contine coloranti, conservanti si alte bazaconii, aceasta este bogata in cocos care previne obezitatea, contine multa fibra, are un indice glicemic mic, imbunatateste digestia si reduce poftele de ceva dulce. Astfel, cu o portie de inghetata ne racorim si aducem si nutrienti pentru organism.

Ingrediente:
1 cup caju (140 g) lasat 4 ore in apa la inmuiat
o conserva de lapte de cocos (400 ml)
0-5 linguri de indulcitor (sirop de agave/artar, miere, zahar pudra) in functie de cat de dulce se doreste
1/4 cup (15 g) fulgi de cocos (de preferat fin maruntiti)


Preparare:
Prepararea acestei inghetate este simpla. Primele 3 ingrediente (laptele de cocos, caju-ul si indulcitorul ales) se pun in blender si se proceseaza pana se obtine o pasta fina.


Se toarna totul intr-o caserola, iar apoi se incorporeaza fulgii de cocos.


Caserola se pune in congelator pentru 24 de ore, avand grija sa amestecam periodic la inceput (din jumatate in jumatate de ora) pentru a evita formarea cristalelor de gheata.


Se poate servi cu o glazura de ciocolata
2 linguri cacao
2 linguri miere
2 linguri unt de cacao topit
~ 5 lingurite de apa (pana se obtine consistenta dorita)


Informatii nutritionale pentru o portie de inghetata de cocos (rezulta 4 portii de 150g)
Puncte forte:
- nu contine colesterol
- foarte putin sodiu
- mult mangan
- mult magneziu
Puncte slabe:
- continut ridicat de zahar (este totusi un desert)
- continut ridicat de grasimi (grasimi "bune" de la cocos)







generat folosind http://caloriecount.about.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu