duminică, 29 iunie 2014

Supa crema de broccoli

O noua reteta din categoria simplu, bun si sanatos. 
Eu una sunt mare fana a supelor creme pentru ca sunt delicioase si usor de preparat. Una dintre acestea este cea de broccoli, pe care astfel il putem include mai usor in dieta.
Beneficiile broccoli-ului sunt cunoscute: ajuta la detoxifierea organismului si la scaderea colesterolului, are proprietati anti-inflamatorii si este foarte bogat in vitaminele A si K, ceea ce ajuta la asimilarea vitaminei D.

Ingrediente:
500g broccoli
o ceapa (verde)
2 cartofi
legume uscate (morcov, pastarnac, telina)/ vegeta
apa
sare
3-4 linguri ulei


Preparare:
Pentru inceput cepa si cartofii se curata si se taie. Broccoli-ul se spala bine sub jet puternic de apa si se taie eventualele frunzulite sau imperfectiuni, dupa care se separa buchetelele. Va sfatuiesc sa folositi si tulpina pentru ca este comestibila si nu are nici un rost sa fie aruncata. Mai trebuie sa punem doar apa la fier (aproximativ un litru) si ne putem apuca de gatit.


1. In uleiul incins se adauga cepa si cartofii. Se lasa cateva minute, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa este calita.
2. Se adauga broccoli-ul si se mai lasa un minut amestecand continuu.
3. Urmatorul pas reprezinta adaugarea apei fierbinti cat sa acopere legumele. Se adauga legumele uscate sau vegeta, se pune capacul si se lasa la fiert aproximativ 20 de minute sau pana cand toate legumele sunt fierte. (In locul apei se poate folosi lapte, sau un amestec de apa si lapte.)
4. La final se stinge focul si se lasa cateva minute pentru a se raci. La final se mixeaza.


Se poate adauga smantana/iaurtul acum sau in momentul servirii.

Informatii nutritionale pentru o portie (vor rezulta 5 portii de 400g):

Puncte forte:
- nu contine colesterol
- bogata in fibre
- bogata in vitamina A
- bogata in vitamina B6
- foarte bogata in vitamina C







generat folosind http://caloriecount.about.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu